2024. Június 21-23.

Péntek: Induljon a nyár a Generali Gyerek Szigeten!

2023.06.15

2 perc

Mivel lehetne jobban indítani a vakációt, mint egy fergetegesnek ígérkező Halász Judit koncerttel a Generali Gyerek Sziget Nagyszínpadán pénteken 16:30-kor.

Aki már délelőtt ráér, az jöjjön ki bátran a Hajógyári-szigetre, reggel 10-től indulnak a programok. A színpadon 11-kor látható az Aranyszamár Bábszínház Ágacska című előadása, 14:30-kor pedig a Kék katica együttes szórakoztatja a kicsiket.

 A Jana Babjátszóház  a korosztályok igényeit figyelembe véve két részlegben várja a  vendégeket: az egyikben a 0-1 év közöttieket, a másikban pedig  az 1-4 éveseket, játszószőnyeggel, fejlesztő játékokkal, matatófalakkal. A Babajátszóház mögött kényelmesen lehet parkolni az őrzött babakocsiparkolóban, nyugodt körülmény között meg lehet etetni a kicsiket az Etető sátorban és tisztába is lehet tenni őket a Pelenkázó sátorban.

A Gyerek Sziget manói a Trillamanók minden nap, így pénteken is reggel 10 órakor mesejátékkal indítják a napot. A Zegzug Mesékben Erdőjáró Varga Csongor és egy erdei manó kalandjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Előadás utána benyomásaikat és élményeiket le is rajzolhatják, és beszállhatnak a manózenekarba, játszhatnak a meseverklin. 14 órakor pedig közösen megpróbáljuk megdönteni a magyar „Csip-csip csóka” rekordot.

A Retro Videojáték Sátor igazi szülő-gyermek – nagyszülő-unoka program. Mai szemmel nézve bizony megmosolyogtató a tudása a kiállított 25-30-40+ éves gépeknek, de a rajtuk futó játékok bizony még most is remek szórakozást nyújtanak! Az idősebbek újra átélhetik gyermekkori emlékeiket, a fiatalabbak pedig a videojáték történelem ikonikus darabjait megismerve – és kipróbálva – átfogó A képet kaphatnak az elmúlt 50 év bődületes technikai fejlődéséről.

 

A Gyerek Paradicsomban  tengernyi unikális program lesz a hétvégén, így jó néhány csak egy-egy napon  elérhető csak: ilyen a  Gasztrokaland, ahol  napon megillatozhatók a friss fűszernövények, párosíthatók a termések a palántáikkal, majd a sok finomság inspirációjaként saját receptfüzet is készíthető, melyet stílusosan krumplinyomdával lehet illusztrálni.

Ugyanitt igazi zöldségek, gyümölcsök sorakoznak a Mini Piac kínálatában, ahol lehet játékosan kínálni-venni, miközben olyan különlegességek is kézbe kerülnek, mint a batáta, csicsóka, vagy akár többféle színű cukkini.

Szintén csak pénteken   várja az érdeklődőket az  Ismerd meg a természet kincseit program. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpetet lehet tanulmányozni, madarat tolláról megismerni, lesznek fa kirakók, kifestők a vízivilágról, mocsári teknősről, rákosi viperáról és velük lesz a Natura 2000 játszóház is.

Az összes programért  irány a www.gyereksziget.hu oldal.