2024. Június 21-23.
Hajógyári-sziget

Img2

Gyakran ismételt kérdések

Belépés a rendezvényre

Mennyibe kerül a belépő a rendezvényre?

A Generali Gyerek Szigetre a belépés ingyenes és a programok legnagyobb része szintén ingyenes. A következő programokért kell fizetni:
 • Homokkép készítés: 2500 Ft/db
 • Arcfestés: 2300-2800 Ft/db mérettől függően
 • Csillám tetoválás: 1200-1500 Ft/db mérettől függően
 • Pólófestés: 2500 Ft
 • Drágakő vadászat: 1800 Ft
 • Póni lovagolás: 1200 Ft
Vidámpark:
 • dodzsem 2500 Ft/autó (2fő)
 • kisvonat 1500 Ft/fő
 • körhinta 1500 Ft/fő
 • köteles ugráló asztal 1500 Ft/fő
 • szimulátor mozi 1500 Ft/fő
 • lánc körhinta 1500 Ft/fő

Nyitvatartás

A Generali Gyerek Sziget június 21 - 23. 10:00-18:00 között várja a látogatókat.

Be lehet-e vinni a rendezvényre ételt, italt?

Igen, szabadon hozhat bárki ételt, italt magával, de természetesen a helyszínen több büfé is várja a látogatókat (meleg ételek, gyümölcsök stb.)

Mire való a gyerekazonosító matrica a Generali Gyerek Szigeten?

A matricát mindenkinek ajánljuk, a Generali Gyerek Szigetre kísérőként érkező szülő, nagyszülő stb. mobilszámát és a gyermek nevét kell ráírni. Ha a nagy tömegben a gyermeket nem találják, akkor ennek segítségével könnyebben megtalálhatjuk a szülőt, gyereket. Matricát az információs pontokon találtok.

Be lehet-e menni a rendezvényre autóval?

A rendezvény területére gépjárművel behajtani tilos, az autók a Hajógyári-sziget területén kijelölt ingyenes parkolókban parkolhatnak. Külön csoportok buszos érkezése esetén javasoljuk, hogy jelentkezzenek előre a gyereksziget@sziget.hu e-mail címen. A tumultus elkerülése érdekében azonban javasoljuk a tömegközlekedési eszközök használatát. A Hajógyári-sziget területén belül a rendezvény ideje alatt egyirányú lesz a forgalom. Behajtani a K-hídon, kihajtani a H-hídon lehet. További közlekedési infók ide kattintva érhetők el.

Be lehet-e hozni kutyát a rendezvényre?

Kutyát behozni kizárólag pórázon, és érvényes oltásokkal lehet.

Információs pont

Információs pont

A helyszínen több információs pont működik.

Közlekedés

Hogy jutok el a rendezvényre tömegközlekedéssel?

A fenntarthatóság jegyében mindenkit bátorítunk arra, hogyha teheti, tömegközlekedéssel érkezzen a rendezvényre.

A Déli pályaudvarról:  Metróval (M2) a Batthyány térig, majd HÉV-vel a Filatorigátig. A Nyugati pályaudvarról: 226-os busszal az Óbudai-szigetre - csak szombaton és vasárnap közlekedik, félóránként! Nyugati Pályaudvartól az Óbudai-sziget irányába, leszállás a Május 9. parknál.
 • első indulás: 8:14
 • utolsó indulás: 18:14
4-es vagy 6-os villamossal Margit híd budai hídfőig (3 megálló a Széll Kálmán tér irányában) / HÉV-vel a Filatorigátig (4 megálló Szentendre/Békásmegyer irányában). A Keleti pályaudvarról:  Metróval (M2) a Batthyány térig / HÉV-vel a Filatorigátig. A Kelenföldi pályaudvarról:  19-es villamossal a Batthyány térig / HÉV-vel a Filatorigátig A népligeti, illetve Stadionok autóbusz-pályaudvartól: 1-es villamossal a Szentlélek térig / HÉV-vel a Filatorigátig (1 megálló Szentendre/Békásmegyer irányában). Pontos menetrendeket a BKK honlapján találsz!

Nekivághatunk bringával?

Ha az időjárás engedi, nyugodtan gyertek biciklivel! A bringádat a kijelölt kerékpár ponton tudod biztonságosan kikötni.

Autóval be tudunk jönni?

Ha autóval érkezel, arra kérünk vedd figyelembe az alábbiakat. A Gyerek Szigetre a K-hídon keresztül lehet bejutni a rakpartról és a Mozaik utca felől. A Hajógyári-sziget területén a Generali Gyerek Sziget ideje alatt egyirányú lesz a forgalom: behajtani a K-hídon, kihajtani a H-hídon lehet, a terelést táblák és az autóinfós kollégák jelzik. A Hajógyári-szigeten a Generali Gyerek Sziget ideje alatt csak a kijelölt ingyenes parkolókban lehet parkolni. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a szigeten év eleje óta új parkolási rend lépett életbe, ennek betartását a közterület felügyelet fokozottan ellenőrzi! A tilosban parkoló autókat megbüntetik! Az autókban hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget!

Parkolás

A Hajógyári-szigeten a Generali Gyerek Sziget ideje alatt csak a kijelölt ingyenes parkolóban lehet parkolni. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a szigeten év eleje óta új parkolási rend lépett életbe, ennek betartását a közterület felügyelet fokozottan ellenőrzi! A tilosban parkoló autókat megbüntetik! Az autókban hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget!

Önkéntesség

Ki jelentkezhet önkéntesnek?

16 éves kortól lehet önkéntesnek jelentkezni a Gyerek Szigetre. A részvétel egyik feltétele, hogy a rendezvény teljes időtartamát (június 21-23.) vállalni kell.

Hogy tudok önkéntesnek jelentkezni?

Önkéntesnek a www.fesztivalonkentes.hu oldalon a regisztrációt követően a “Rendezvények” fül alatt, valamint az alábbi linken keresztül lehet jelentkezni.

Mi az önkéntesek feladata?

Az önkénteseknek a rendezvény alatt 3 műszakot kell ledolgozniuk olyan feladatkörökben, mint információs- vagy programhelyszín kisegítő, forgalomirányító. 18 év alatt egy műszak 4 és fél, 18 év felett 6 órás.

Teljesíthetek Iskolai Közösségi Szolgálatot (IKSZ) a rendezvényen?

Igen, 18 év alatt 14 óra, 18 év felett 18 óra Iskolai Közösségi Szolgálatot tudsz teljesíteni a rendezvényen.

Programok

A programok rossz idő esetén is megrendezésre kerülnek?

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, érdemes az időjárásnak megfelelően készülni (esernyő, esőkabát, naptej stb..). A programok csak kifejezetten szélsőséges időjárás esetén, például viharos szél, maradnak el. A programokat ez esetben igyekszünk más időpontban megtartani, de a programváltozás jogát fenntartjuk.

Szolgáltatások

Van-e biciklitároló?

A kerékpárokat a kijelölt kerékpár ponton lehet kikötni.

Elvesztettünk valamit a Generali Gyerek Szigeten…

A talált tárgyakat az információs sátorban kérjük leadni és ugyanitt kell érdeklődni, ha valaki elvesztett valamit a Generali Gyerek Szigeten.

Szolgáltatások mozgássérült látogatóink részére

A helyszínen mozgássérültek részére külön mobil WC található.

Pelenkázó Sátor

A Babajátszóház mellett külön sátorban biztosítunk lehetőséget a pelenkázásra.

Etető Sátor

A Babajátszóház mellett külön sátorban biztosítunk lehetőséget arra, hogy a kisbabákat nyugodt körülmények között etethessétek meg.