2024. Június 21-23.
Hajógyári-sziget

Ti is jöttök a Generali Gyerek Szigetre? Ezekre érdemes tudatos szülőként figyelned!

2024.06.19

3 perc

Három napos forgatag, rengeteg program, móka, kacagás, szuper koncertek, csillogó gyerekszemek, és ezernyi éppen készülő emlék! Hogy az idei Generali Gyerek Sziget minden szempontból és mindenkinek ilyen élmény legyen, ahhoz adunk még pár tippet. Hiszen tudatos szülőként nem árt, ha még indulás előtt átgondolsz és előkészítesz pár dolgot. Lássuk, mire is gondoltunk!

Ha hétágra süt a nap

Megrendeltük a jó időt, reméljük, gond nélkül szállítják is, így érdemes felkészülni arra, hogy bőven lesz részünk napsütésben. Mindenképp hozzatok magatokkal magas faktorszámú naptejet, és a család minden tagját kenjétek is le rendszeresen! 

Szintén a várható remek időjárás miatt gondoljatok az érzékeny buksikra és szemekre is. Talán a legjobb, ha nemcsak a kicsiknek hoztok sapkát és jó minőségű, UV-védelemmel ellátott napszemüveget, de magatoknak is. És ha egy mód van rá, a legerősebb UV sugárzás óráiban igyekezzetek árnyékba –  a fák vagy a sátrak védelmébe – húzódni.

A melegre készüljetek sok-sok folyadékkal is: a legegyszerűbb, ha minden családtag hoz magával egy újratölthető kulacsban vizet, amit aztán a Generali Gyerek Sziget területén található ivókutakból újra lehet tölteni!

 

Ne szívja senki a véretek!

Mivel a Gyerek Szigetet körbeveszi a Duna, elkerülhetetlen, hogy néhány szúnyogcsalád is látogassa a rendezvényt. Hogy mégse okozzanak kellemetlenséget, érdemes lehet szúnyog és kullancsriasztót alkalmazni mind a család nagyobb, mind a kisebb tagjainál. Számtalan termék közül választhattok a boltokban, de akár utlrahangos változatot is bevethettek – kinek mi vált be a legjobban.

 0006 Gysz24 Blog 09

Érkezz felkészülten és maxold ki a murit!

Már otthon nézzétek meg a Generali Gyerek Sziget térképét! Érdemes megjegyezni, hogy hol vannak a színpadok, melyikhez képest hol helyezkednek el a mellékhelyiségek, a pelenkázók. Így ha hirtelen, de annál sürgősebben hív bárkit is a természet, gyorsan és hathatósan léphettek, amivel nemcsak a kellemetlenségeket tudjátok csökkenteni, de adott esetben időt is nyertek – és ennyivel több időtök lesz a további programok látogatására!

Persze, azt sem árt megnéznetek, hogy hol és milyen játszótereket találtok a Generali Gyerek Sziget területén. Így a csúszdázás, hintázás és homokozás sem fog kimaradni. 

 

Készítsd fel előre a gyereket is!

Az olyan rendezvényeken, ahol nagy a terület és sokan vannak, mindig fennállhat annak a veszélye – ami egyébként minden szülő rémálma -, hogy a gyerek elkeveredik a családtól. Már ötthon érdemes beszélni erről egy pár szót a gyerekkel és felkészülni erre az eshetőségre is. A legjobb, ha egy plasztik vagy erősebb papír karkötőt a gyerek csuklójára erősítetek, ezen szerepelhet anya-apa – vagy opcionálisan az aktuális kísérő – neve és telefonszáma, esetleg címe is. Ha ilyen karkötő nem áll rendelkezésre, megteszi egy filctoll és a gyerek alkarjának bőre is.

Ez azért is jó megoldás, mert így az esetleg elveszett, pánikban lévő gyereknek nem kell emlékeznie ezekre az infókra, elég, ha megmutatja egy segíítő szándékú felnőttnek. És ha már itt tartunk: amikor kiérkeztek a rendezvényre, mutassátok meg a gyereknek, hol az információs pult és mutassatok nekik legalább egyet a Generali Gyerek Sziget önkéntesei közül is, különös tekintettel az őket megkülönböztető pólóra. Mondjátok meg a gyereknek, hogy ha egyszer csak nem találni titeket, őket keresse vagy menjen egyenesen a pulthoz, és mutassa meg a karján szereplő infókat.

Ha pedig ti találkoztok olyan gyerekkel, aki láthatóan nem találja szeretteit, kísérőit a rendezvényen, tegyétek meg, hogy elkíséritek egyik önkéntesünkhöz vagy az infó pulthoz, hogy mielőbb ismét mosolygós élmény legyen számára a rendezvény!

 

Vigyázzunk egymásra a Generali Gyerek Szigeten is, jó szórakozást mindenkinek!

 0004 Gysz24 Blog 09