2024. Június 21-23.
Hajógyári-sziget

Egészségügyi szűrések a Generali Gyerek Szigeten – A te egészséged is fontos!

2024.06.19

4 perc

Tudtad, hogy a magyar felnőttek nagy része nem jár rendszeres szűrővizsgálatokra? Pedig ez nagyban hozzájárulhatna ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk, és tovább lehessünk gyermekeinkkel, netán unokáinkkal is. A Generali Gyerek Sziget csapatában úgy gondoljuk, a szülők és nagyszülők egészsége nagyon fontos, ezért nemcsak a gyerekek számára készültünk programokkal: a felnőttek számára számos egészségügyi szűrési lehetőséget kínálunk majd a rendezvény ideje alatt. Itt az ideje, hogy törődj magaddal - mi pedig gondoskodunk róla, hogy mindezt egy barátságos, vidám környezetben tegyétek!

Mutatjuk is, hogy milyen szűrési lehetőségek közül választhattok majd a rendezvényen. Mindhárom napon elérhetők a szűrővizsgálatok és mindössze 15 percet vesznek igénybe!

 

Teljes testösszetétel elemzés

Te tudod, hogy milyen a testösszetételed? Tisztában vagy vele, mekkora izomtömeg dolgozik érted nap mint nap? Most kiderítheted a teljes testösszetétel elemzéssel! Ez a vizsgálat mindössze 15 percet vesz igénybe, de rengeteget megtudhatsz magadról. Az elemzés megmutatja, hogy az izomszövetek mellett mennyi zsír és víz található még a szervezetedben. Igazi tudományos kaland, nem igaz?

 

Alsó- és felső végtagi vérnyomásmérés

Ha további tudományos kalandokra vágysz, ajánjuk figyelmedbe az alsó- és felső végtagi vérnyomásmérést is!  Ez a vizsgálat nem csak arra jó, hogy megtudd, rendben van-e a vérnyomásod, hanem egy kis betekintést ad abba is, megfelelően működik-e a keringési rendszered. Egy kis extra figyelem kijár neked!

 

Verőérszűkület-vizsgálat

Ha már a keringésnél tartunk, ne hagyd ki a verőérszűkület-vizsgálatot sem! Ez a szűrési lehetőség azt segít kideríteni, mennyire átjárhatók azok az ereid, amik a tápanyagban és oxigénben dús vért szállítják a szerveidhez, sejtjeidhez. Olyan, mintha egy belső autópálya-ellenőrzést kapnál, amiből kiderül, hogy semmi sem lassítja a forgalmat a Balaton – esetedben mondjuk az agyad – felé!

 0005 Gysz24 Blog 10

Érmerevség-vizsgálat 

És még mindig maradjunk az ereknél egy kicsit, mégiscsak elég fontos feladatot látnak el testünkben! Az érmerevség-vizsgálat azt segít felmérni, mennyire rugalmasak az érfalaid. Vagyis mennyire hatékonyan tudják pumpálni a vért a megfelelő irányba. Ez különösen fontos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése szempontjából, és nincs másra szükség hozzá, mint egy gyors tesztre.

 

Koleszterinszint mérés

Tudtad, hogy a koleszterinnek két típusa van? Ez a vizsgálat megmutatja, hogy mennyi „jó” és „rossz” koleszterin van a véredben. Egy kis szúrás – tudod, csak egy szúnyogcsípés -, és máris többet tudsz az egészségedről. Ez pedig segíthet megelőzni a komolyabb problémákat.

 

Légzésfunkciós vizsgálat

A légzésfunkciós vizsgálatot veheted kihívásnak is! Vajon mennyire mély levegőt tudsz venni és mennyi ideig tudod bent tartani? A szűrővizsgálat segít felmérni a tüdőd kapacitását és állapotát. Különösen hasznos, ha sportolsz, vagy ha dohányzol – de akkor is érdemes elvégezni, ha egyszerűen csak kíváncsi vagy, mennyire teljesít jól a légzőrendszered.

 

Véroxigénszint mérés

Pár évig különösen sokat hallottunk a vér oxigénszintjéről. Azóta mindenki tudja, hogy a véroxigénszint mérés megmutatja, mennyi oxigén kering a véredben. Ez a vizsgálat gyors, fájdalommentes és egyszerű, de nagyon hasznos lehet a tüdőd és a szíved egészségének felmérésében.

 

Csontsűrűség mérés

Érdekel, hogy mennyire erősek a csontjaid? Akkor ne hagyd ki a csontsűrűség mérést sem! Ez a fájdalommentes szűrés kimutatja, hogy mennyire vagy hajlamos a csontritkulásra, és adott pillanatban milyen állapotban van a csontállományod. Nőként különösen fontos ezt nyomon követni, de ami azt illeti, a férfiaknak sem árt!

 

Gluténérzékenység vizsgálat

Manapság, amikor minden harmadik ember gluténérzékenynek vallja magát, különösen hasznos lehet egy gluténérzékenység vizsgálat. Főleg akkor, ha valaki azt gyanítja, hogy a szervezete nem bírja a búzát és társait. Szűrőbuszunkon pillanatok alatt kiderítheted, hogy barátod-e a glutén vagy sem.

 

Férfiaknak PSA-teszt

Manapság, amikor egyre többet hallani a prosztata-problémákról, muszáj felhívni a figyelmet arra, hogy az idejekorán kiszűrt problémák jó eséllyel teljes egészében gyógyíthatók. Ilyen szűrési módszer a  PSA-teszt is, ami egy ujjbegyszúrással végzett, a Generali Gyerek Sziget szűrőbuszán is elérhető vizsgálat. Csak egy pillanatnyi kényelmetlenség, de mennyit nyerhetsz vele!.

 

Tudjuk, hogy mindig nagy a rohanás, és különben sem szeret senki sem orvoshoz meg vizsgálatokra járni. De gondolj bele: ezek a szűrővizsgálatok mind a magadról való gondoskodás alapvető részei – ráadásul egytől-egyig valódi befektetés a saját és családod jövőjébe. Szóval ne habozz, gyere el a Generali Gyerek Szigetre, és használd ki az egészségügyi szűrési lehetőségeket! Mert nem csak a gyerekek, de te is megérdemled a törődést és az odafigyelést. Adj 15 percet az egészségedért!