2024. Június 21-23.
Hajógyári-sziget

A Gyerek Sziget az egész országnak nyitva áll!

2024.06.22

3 perc

A Gyerek Sziget várja a családokat számos színes és izgalmas programmal, játékokkal és élményekkel. A vidékről érkező családok számára különösen fontos, hogy körültekintően készüljenek az eseményre, hogy jó élmény legyen a Gyerek Sziget az egész család számára. Az alábbiakban hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek abban, hogy az utazás és a fesztivál látogatása zökkenőmentes legyen.

 

A Gyerek Sziget ugyan Budapesten van, de ez nem jelenti azt, hogy csak a budapestieknek szólna, az ország minden szegletéből várják tárt karokkal a látogatókat, szórakozni és kikapcsolódni vágyó gyerekeket és felnőtteket. Ez a három nap csupa kaland lesz az egész családnak, de nem árt kicsit előre gondolkodni, ha vidékről érkeztek, és hosszabb út választ el a fesztiváltól.

 0001 Blog Kozlekedes

Közlekedés

 

Ha autóval érkeztek, tervezzétek meg előre az útvonalat és nézzétek meg a forgalmi előrejelzést. Mivel az első nap pénteken van, amikor nagyobb az autós forgalom Budapesten, érdemes úgy elindulni vidékről, hogy ne a reggeli csúcsforgalomba érkezzetek a városba, hogy ne dugóban üldögéléssel kezdődjön a családi kaland.

 

A parkolás közvetlenül a Gyerek Szigeten is lehetséges, ám a tapasztalat szerint tele szokott lenni a Sziget parkolója, ezért inkább azt javasoljuk, hogy aki teheti, keressen parkolót messzebb, és BKV-val érkezzen a Hajógyári-szigetre. Szerencsére több útvonalon is eljuthattok a fesztiválra tömegközlekedéssel

 

  • A Déli pályaudvarról Metróval (M2) a Batthyány térig / HÉV-vel a Filatorigátig. 
  • A Nyugati pályaudvarról 226-os busszal az Óbudai-szigetre (csak szombaton és vasárnap közlekedik), vagy a 4-es vagy 6-os villamossal Margit híd budai hídfőig, majd HÉV-vel a Filatorigátig.
  • A Keleti pályaudvarról Metróval (M2) a Batthyány térig, majd HÉV-vel a Filatorigátig.
  • A Kelenföldi pályaudvarról 19-es villamossal a Batthyány térig, majd HÉV-vel a Filatorigátig.
  • A népligeti, illetve Stadionok autóbusz-pályaudvartól 1-es villamossal a Szentlélek térig, majd HÉV-vel a Filatorigátig.

 

Ha tömegközlekedéssel érkezel és nincs BKV-bérleted, akkor érdemes körülnézni a BKV időalapú és napijegyei között, mert egy öt fős családnak gazdaságosabb például egy 24 órás csoportos jegyet venni, mint egyenként lyukasztani a buszjegyeket. Ehhez töltsd le a BudapestGO appot, amelyben könnyen el tudsz igazodni a sokféle jegy között, és amivel egyszerű felmutatni az ellenőröknek a jegyeket.

 

Ha mégis autóval érkezel: a Hajógyári-sziget területén a Gyerek Sziget ideje alatt egyirányú lesz a forgalom, behajtani a K-hídon, kihajtani a H-hídon lehet. A Hajógyári-szigeten a Generali Gyerek Sziget ideje alatt csak a kijelölt ingyenes parkolóban lehet parkolni.

 

Mi kerüljön a csomagba?

 

Kényelmes és időjárásnak megfelelő ruházatot vigyetek magatokkal, ne felejtsetek el váltóruhát is csomagolni, különösen ha kisgyerekekkel utaztok, mert bármikor szükség lehet rá. Egy kisebb hátizsákban érdemes magatokkal vinni esőkabátot, sapkát, naptejet, szúnyog- és kullancsriasztót, illetve napszemüveget is. Az útra készüljetek sok folyadékkal, mert meleget ígérnek hétvégére, és persze nasival, hogy az aprónép ne reklamáljon éhesen a hosszú utazás során. 

 

Ha van pikniktakaró otthon, akkor azt is kapjátok a hónotok alá, mert egész nap kint lesztek a szabad levegőn, tele programokkal, játékokkal, rohangálással, amiben a gyerekek könnyen elfáradnak, lehet, hogy le kell velük pihenni ebéd után egy nagy fa árnyékában. A szigeten sok a terebélyes fa, mindenkinek kerül egy talpalatnyi árnyék, ahova egy takarót ki tud teríteni. A megfelelő előkészületekkel a Gyerek Sziget örök élmény lesz a gyerekeknek és a felnőtteknek is!

 0000 Blog Kozlekedes