cover

Járjunk együtt a Zöld Úton!

2019-05-31 13:30:00

Június első hétvégéjén (jún. 1-2.) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is jelen lesz a Gyerekszigeten a Zöld Út Programmal.

/cache/media/2019/05/pr-2.jpg

A program célja, hogy megmutassa a családoknak, mennyi mindent tehetnek a mindennapokban a fenntartható jövő érdekében, például a hulladékképződés megelőzése és csökkentése, a keletkező hulladék újrahasznosítása és a szelektív hulladékgyűjtés területén. Fontos továbbá, hogy a gyerekek lássák meg a hulladékban rejlő értékes alapanyagot is. 

A 2019-es Gyereksziget ITM standján a családok gyermekeikkel együtt mehetnek végig a Zöld Úton, izgalmas és játékos formában.

Érdemes lesz ellátogatni a Zöld Út ITM standjára, mert a gyerkőcök rengeteg újrahasznosításhoz és a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékban próbálhatják ki magukat, közben pedig rengeteg új információval gyarapodhatnak a témáról szüleikkel együtt, sőt a kaland végén még ajándékot is kaphatnak.

/cache/media/2019/05/pr-1.jpg A játékok között lesz PET Teke, újrahasznosított célbadobás, óriás társasjáték, mászófal, hulladékpiramis, de részt vehetnek a Szelektív sajt nevű ügyességi játékban, vagy épp megtisztíthatnak egy képzeletbeli várost is. 

A Klímanócskák játék állomáson a gyerekek hódoknak öltözve tanulhatnak rendkívül érdekes dolgokat a hulladékok újrahasznosításáról. A Klímanócskák program alkotója Bozókiné Szabó Ildikó, óvodapedagógus május 15-én Brüsszelben elismerő oklevelet kapott az Európai Hulladékcsökkentési Hét során a Klímanócska program játékos ismeretterjesztő elemeinek megvalósításáért.

Találkozzunk a Gyerekszigeten és járjuk be együtt a Zöld Utat, melynek végén ajándék vár!

Támogatóink