Ismerjétek meg a
népszerű
hoverboardot

2018.04.19.

Interjú az iHover-rel
 
"A hoverboard egy két kerekű önegyensúlyozó eszköz”
A fenti mondatot sokszor hallhattad de az érzés mégis elképzelhetetlen, ha még nem próbáltad. A talpaid alatt egy-egy érzékelőkkel teli pedál. Finommotorikus mozgást igyényelő rendszer, amely minden mozdulatodra reagál, veled mozog. Mintha lebegnél vele...
 
 
Mondjatok pár szót magatokról, mivel foglalkoztok, hogy jött a hoverboard a képbe?
 
A kiindulási pont a belvárosi segway túrák vezetése, szervezése volt. Ezt szerettük volna színesebbé tenni egy új eszköz kölcsönzésének lehetőségével. Így jött a hoverboard a palettára. Nagyon gyorsan kiderült, hogy a kereskedelemre kell fókuszálni, mert nagyon sok gyerek vágyik rá. Jelenleg elég nagy csapattal dolgozunk, így igyekszünk egy másik oldalról megközelíteni a terepet. Tavalyi évben 4000 gyereket és felnőttet tanítottunk meg a hoverboard biztonságos használatára. Ezen felül fejlesztő pedagógussal és intézettel dolgozunk együtt. Ez egyedülálló a világon, hiszen nagyon új az eszköz és még kevesen nyitogatják benne rejlő lehetőségeket. 
 
Mi az a hoverboard ?
 
A hoverboard kettő kerekű, önegyensúlyozó jármű. Az eredeti Segway elve alapján készült. Bekapcsolt állapotban a giroszkópok segítségével vízszintbe áll és minden ehhez mért elmozdulással irányítható. Természetesen a gyerekek körében a legnépszerűbb, de lassan a felnőttek is ráéreznek nagyszerűségére és egyre többen használják életvitel szerűen.
 
Hány évesek használhatják ezt az eszközt?
 
Nálunk nem a korhatár elérése volt a legfontosabb szabály. Az induláskor komolyan kellett venni a 20 kilógrammos súlyhatárt, viszont ősszel megjelent a „spider” néven ismert hoverboard, ami jelenleg a legmodernebb vezérléssel rendelkezik és 5 kilógrammtól érzékel. Nem szeretném ezzel azt mondani, hogy minden picike jöjjön hozzánk hoverboard oktatásra, de sokkal több gyereknek fogunk tudni örömet okozni a 2018-as Gyerek Szigeten. Alap feltétel, hogy jó koordinációs képességgel rendelkezzen a tesztelő. 
 
A Gyerek Szigetre milyen eszközökkel készültök, a hoverboardon kívül hoztok mást is?
 
Visszük a széles iHover palettát, hoverboardot minden méretben és típusban. Ezen felül minden hétvégére meglepetéssel készülünk a nagyobbaknak és szülőknek is. Erről majd a rendezvény ideje alatt adunk konkrétabb beosztást. Egy biztos, visszük a Monster Roller-t, Segway x2-őt, Trike Board-ot és az E-Skateboard-ot is. 
 
Kiket vártok a Gyerek Szigeten a iHover helyszínre?
 
Szívesen látunk kicsiket és nagyokat egyaránt. A legjobban a kíváncsi, nyitott és ügyes gyerekre és felnőttekre számítunk.