cover

Interjú a Görbetükör Színi Társulattal

2019-05-15 10:00:00

Vendégünk lesz idén a Görbetükör Színi Társulat, a világ legrosszabb gyerekeként ismert Kovács Róbert színháza is a Gyerek Sziget Generali Nagyszínpadán Hányszor mondjam még?! című előadásával.

/cache/media/2019/05/gorbetukor.jpg

Janikovszky Éva zseniális könyvein mind nagyon jól szórakoztunk szüleinkkel együtt. Miért e darabválasztás?

12 évvel ezelőtt be kellett állnom a főszerepbe egy Janikovszky Éva könyvei alapján készült előadásba. Megtetszett a téma és ezért, később a társulatunkkal is feldolgoztuk. 

Interaktív zenés játéknak mutatták be az előadást. Ezek szerint a nézők is részt vesznek a darabban?

A felhasznált könyvek (Kire ütött ez a gyerek?! ha én felnőtt volnék ) mellett van egy keretjátékunk, amiben a néző gyerekek egyből meg vannak szólítva. Sokszor lemegyünk közéjük, együtt kiabálnak a szereplőkkel. Ez a közös, jó hangulatú játék, végigkíséri az előadást.

Kőszínházban is játsszák ezt az előadást?
 

Klasszikus kőszínházban is megfordult már az előadás (Karinthy Színház) de, a legtöbb esetben, művelődési házak színpadain, rendezvényházakban, szabadtéri helyszíneken adjuk elő.

Mit jelent az, hogy vándor-társulat a Görbetükör Színház?

Nincs fix játszó helyünk, de visszatérő helyszíneink akadnak bőven. Társulatunk hivatásos szabadúszó színészekből áll. Mintegy 10-12 állandó szereplő közül választva tudjuk produkcióinkat színpadra állítani, hogy a megvalósítás után, az egyre bővülő kapcsolatrendszerünk segítségével, Budapesten kívül is, az ország több kisebb-nagyobb városában bemutathassuk meséinket, irodalmi alapú előadásainkat.

Kisebbek vagy nagyobb gyerekeket várnak a közönség soraiba? Kiknek ajánlják az előadást?

Ennek az előadásnak a varázsa a lazaság, a közvetlenség, a gyerekekkel való haverkodás- poénkodás. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik, sőt, még a szülők is jól érzik magukat. Ajánljuk 5-6 éves kortól 99-ig.

A világ legrosszabb gyereke mit üzen a Gyerek Sziget gyerekeinek? :)

Azt üzenem, hogy használjátok ki a gyerekkor minden pillanatát, a csínytevéseket, a rengeteg közös játékot, a bandázást, hogy legyen mire emlékezni majd jókat röhögve!!  

Június 2. vasárnap 11 órára már most érdemes emlékezni, hiszen akkor láthatjuk először a Generali Nagyszínpadon a Görbetükör Színi Társulat előadását! Hányszor mondjam még?! ;) 

Támogatóink